Massage – Terapeutisk massage

FriskvårdsmassageVi rekommenderar att man regelbundet tar massage. En terapeutisk massage kan lindra/bota huvudvärk, spänningar i bröstkorg, ryggbesvär, smärtor i säte, ben och armar mm. Du får lite mer än bara en avslappnande massage.

En Massage ger:

  • Avslappnade muskler
  • Ökad blodcirkulation
  • Stärkt immunförsvar
  • Bättre lymfcirkulation
  • Positiv inverkan på hormonsystemet
  • Smidiga och mer elastiska muskler
  • Lugnande effekt på nervsystemet

Läs mer nedan.

Aktuella priser:

Terapeutisk massage, 60 min: 750:-
Terapeutisk massage, 90 min: 1 080:-
Klippkort 3 behandlingar 60 min: 2 100:-. Giltighetstid 12 månader
Klippkort 5 behandlingar 60 min: 3 400:-. Giltighetstid 12 månader
Klippkort 8 behandlingar 60 min: 5 100:-. Giltighetstid 12 månader

Priserna är inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.
”Effektiv tid” på bänken är ca 50 respektive 80 minuter.

Betala gärna med kort, kontant eller Swish. Vi samarbetar med ePassi.

Bokning:

Du skriver till zoncare.hb@gmail.com och föreslår ett par olika tider som passar dig. Ange namn, mobilnummer, behandlingstyp och längd (50 eller 90 minuter) och datum, gärna ett par olika.

Vi återkommer snarast med bekräftelse. Det går också bra att ringa, se nummer nedan.

Beskrivning av Massage.

En av massagens viktigaste effekter är att vara förebyggande. Då kan den fungera som friskvård. Vetenskapliga försök visar nu också att massagen är betydelsefull som friskvård. Massagen stärker immunförsvaret så att kroppen lättare kan stå emot sjukdomar. De som får massage regelbundet blir inte sjuka lika ofta som andra.

Blodcirkulationen

Massagens positiva effekter på blodcirkulationen är sedan länge väl kända. Blodcirkulationen har en nyckelroll för kroppens alla funktioner. Massage utövar tryck och töjning på vävnaderna, framförallt på muskler, blodkärl och hud. Massagen påverkar därmed det autonoma nervsystemet vilket sedan reflexmässigt ökar blodcirkulationen.

Lymfcirkulationen

Det har gjorts undersökningar som bevisade att massage ger ökad lymfcirkulation. Effekten visade sig vid djup muskelmassage. Efflurage (strykningar som kan göras djup) gav däremot inte samma resultat.

Nervsystemet

Massage har en lugnande effekt på nervsystemet. Experiment har visat att massage reflexmässigt påverkar blodkärlens nerver.

Muskler

Muskelmassage gör musklerna smidiga och mer elastiska. Forskning visar att massage ökar musklernas näringsupptagning.

Hormonsystemet

Professor Kerstin Uvnäs-Moberg, välkänd svensk hormonforskare, visar med sina studier att ”lugn och ro-hormonet” oxytocin frisätts i hjärnan vid beröring. En ökad mängd oxytocin påverkar viktiga funktioner i inre organ och förändrar våra känslor på så sätt att vi blir mindre aggressiva och får en känsla av avslappning och mättnad. Blodtrycket och pulsen sjunker samtidigt och vi tolererar smärta bättre. Detta gäller även Rosenmetoden, se annan plats på denna hemsida. En behandling tar ca 50 minuter. Ola Lindén, Diplomerad Massör och Certifierad Terapeutisk Gravidmassör, 070-315 07 27 E-post: zoncare.hb@gmail.com