Rosenmetoden – Rosenterapi

RosenmetodenRosenmetoden, eller Rosenterapi som många kallar det, är en unik terapiform som syftar till att lösa upp mer kroniska muskelspänningar i kroppen. Det är fysiskt sett en ganska lätt beröring men som mentalt kan gå väldigt djupt. Genom behandling med Rosenmetoden ges möjlighet till:

  • Ökad fysisk kapacitet
  • Lättare att nå djupare avslappning
  • Mindre smärta i kropp och själ
  • Ökad självkännedom
  • Stärkt immunförsvar
  • Friare och djupare andning
  • Mindre trötthet och bättre sömn
  • Ökad livslust

Läs mer nedan.

Aktuella priser:

Rosenmetoden, 60 min: 750:-
Rosenmetoden, 90 min: 1 080:- (eller 2 klipp)
Klippkort 3 behandlingar 60 min: 2 100:-. Giltighetstid 12 månader
Klippkort 5 behandlingar 60 min: 3 400:-. Giltighetstid 12 månader
Klippkort 8 behandlingar 60 min: 5 100:-. Giltighetstid 12 månader

Priserna är inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.
”Effektiv tid” på bänken är ca 50 respektive 80 minuter.

Betala gärna med kort, kontant eller Swish. Vi samarbetar med ePassi.

Bokning:

Du skriver till zoncare.hb@gmail.com och föreslår ett par olika tider som passar dig. Ange namn, mobilnummer, behandlingstyp och längd (50 eller 90 minuter) och datum, gärna ett par olika.

Vi återkommer snarast med bekräftelse. Det går också bra att ringa, se nummer nedan.

Välkommen med din bokning!

Beskrivning av Rosenmetoden.

Rosenmetoden är en mjuk och lätt beröring, som kan gå mycket djupt och väcka minnen till liv. Det vi har sett, hört och varit med om finns lagrat i kroppen, även det som vi upplevt som mycket små. Exempel på händelser i livet som vi skyddar oss mot genom att spänna muskler: Föräldrars skilsmässa, psykisk misshandel, fysisk misshandel, upprepad mobbning, jobbiga relationer (inte minst inom familjen), ofrivillig ensamhet, långvarig stress på jobbet mm. Känslorna i samband denna typ av händelser kan vara svåra att ta till sig och bearbeta och ”göms undan” i det undermedvetna och finns därför kvar. Det ger sig till känna i form av stumma muskler, värkande axlar, låst mellangärde och nedsatt rörelseförmåga. En hämmad andning är också ett tecken på att kroppen är spänd och blockerad. Detta påverkar i sin tur övriga organ i kroppen, som inte får tillräcklig syretillförsel. Det kan t ex bidra till ofrivillig barnlöshet där man inte funnit andra fysiska hinder.

Rosenmetoden går ut på att lösa upp spänningar i kroppen och inte bara frigöra känslorna som ligger bakom utan även släppa ut dem. När förträngda upplevelser och känslor kommer upp till ytan så avtar också de fysiska problem som är förknippade med dem. En serie behandlingar kan också ge bättre balans i kroppen vilket är gynnsamt för många naturliga funktioner.

En behandling tar 60 alternativt 90 minuter. Bäst resultat kan uppnås om man tar ett antal behandlingar med ungefär en eller två veckors mellanrum. Hur många är individuellt. Du ligger på en vanlig massagebänk, ungefär halva tiden på mage och halva på rygg.

I våra etiska regler ingår bl a tystnadsplikt. Som medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är jag också försäkrad.

Marion Rosen (1914-2012), sjukgymnast, har utvecklat sin metod under mer än trettio år och intresset för hennes metod är mycket stort. Bara i Sverige finns i dag flera hundra Rosenterapeuter, utbildade vid Axelsons Gymnastiska Institut i Marion Rosens anda. Utbildningen sker på deltid och tar 3 och ett halvt år eller mer. Utbildningen avslutas med en praktikperiod på 12-24 månader då man ger minst 365 behandlingar.

Ola Lindén, Certifierad Rosenterapeut, 070-315 07 27

E-post: zoncare.hb@gmail.com