Gravidmassage – Terapeutisk

gravidmassage

Vi erbjuder gravidmassage – Terapeutisk Gravidmassage™ i Stockholm och Vallentuna.

En gravidmassage som rekommenderas av barnmorskor! Kontakta oss för att boka tid eller för mer information eller boka på nätet nedan!

Vi är ett fåtal specialister som erbjuder Terapeutisk Gravidmassage™, så om nedanstående stämmer in på dig har du kommit rätt. Terapeutisk Gravidmassage™ vänder sig till dig som är gravid i V1 – V40+ och har något av följande besvär eller som i förebyggande syfte vill minska risken att få dessa:

 • Gravidischias, ländryggssmärtor, foglossning
 • Värk och smärta i nacke, huvud, skuldror, bäcken, rygg, armar eller ben
 • Svullnader i händer, armar, ben eller fötter
 • Karpaltunnelsyndrom med stumhet eller domningar i händerna

Du är också välkommen om du mår bra men vill ha en skön avkopplande gravidmassagebehandling.

Vi erbjuder också följande behandlingar:

 • Partnerutbildning – din partner eller vän lär sig några värdefulla massagegrepp för hemmabruk och delvis även under förlossningen (se nedan)
 • Förlossningsstimulerande behandling från V40 – en hjälp till naturlig igångsättning (se nedan)

Ola Lindén, Certifierad Terapeutisk Gravidmassör.
Jag är utbildad hos Behandlingsteam John Carrier

Aktuella priser:

Gravidmassage 60 min: 895:-
Förlossningsstimulering 60 min: 895:-
Gravidmassage 90 min: 1 600:- (eller 2 klipp)
Förlossningsstimulering 90 min: 1 600:- (eller 2 klipp)
Parmassageutbildning 90 min: 1 600:- (eller 2 klipp)
Klippkort Gravidmassage 60 min, 3 ggr 2 500:-. Giltighetstid 12 månader
Klippkort Gravidmassage 60 min, 5 ggr 4 030:-. Giltighetstid 12 månader
Klippkort Gravidmassage 60 min, 8 ggr 6 090:-. Giltighetstid 12 månader

Priserna är inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.
”Effektiv tid” på bänken är ca 50 respektive 80 minuter. Ett klippkort som inte utnyttjas under graviditeten kan användas för vanlig massage efter förlossningen.

90 minuter är lämpligt för en första förlossningsstimulerande behandling, parmassageutbildning eller en mer genomgående och omfattande gravidmassage.

Betala gärna med kort, kontant eller Swish. Vi samarbetar med ePassi.

Bokning:

Du skriver till zoncare.hb@gmail.com och föreslår ett par olika tider som passar dig. Ange namn, mobilnummer, behandlingstyp och längd (50 eller 90 minuter) och datum, gärna ett par olika.

Vi återkommer snarast med bekräftelse. Det går också bra att ringa, se nummer nedan.

Ola Lindén, Certifierad Terapeutisk Gravidmassör, 070 315 07 27

Beskrivning av metoden

Terapeutisk Gravidmassage™ har sedan slutet av 1990-talet utvecklats av massör John Carrier. Sedan dess har metoden vidareutvecklats och förfinats i syfte att hjälpa gravida på ett effektivt, skonsamt och tryggt sätt och samtidigt ta hänsyn till det blivande barnet.

 • Terapiformen Terapeutisk Gravidmassage™ bygger på specifika kunskaper och tekniker för att behandla de fysiska och hormonella förändringar som sker i kroppen under graviditeten.
 • Det är en unik behandlingsmetod som skiljer sig från annan gravidmassage eftersom den utgår från den gravida kvinnans kropp som samtidigt ses som en enhet med det ännu ofödda barnet.
 • Den rekommenderas av mödravården och barnmorskor för att behandla, förebygga och rehabilitera de problem som är specifika för den gravida kroppen.
 • Som utbildad Certifierad Terapeutisk Gravidmassör hos John Carrier har jag fått en gedigen kunskap om de fysiska och hormonella förändringar som sker med kroppen under graviditeten.

Så här kan en behandling gå till

Undersökning

 • Vi börjar med en kort genomgång av vad du har för hälsohistoria med dig in i graviditeten.
 • Vi gör sedan en individuell bedömning av dina besvär och ditt tillstånd.
 • Beroende på vår bedömning kan vissa specifika rörelsetester genomföras för att få bättre kunskap om var i kroppen du är inaktiv och/eller överbelastad.
 • Detta kan ta 5-10 minuter i anspråk vid ditt första besök och naturligtvis mindre vid återbesök.
 • Tillsammans kommer vi sedan överens om en behandlingsplan. Vi fokuserar på det viktigaste symptomet under första behandlingen och går vidare vid kommande besök.

Behandling

 • Du blir masserad klädd i underkläder.
 • Vi använder en vanlig massagebänk som är kompletterad med en speciellt utvecklad “gravidkudde”. På den ligger du bekvämt på både mage, rygg eller sida, det som passar bäst med hänsyn till symptom och bekvämlighet.
 • Vi inleder med långa strykningar över hela kroppen för att öka cirkulationen.
 • Därefter fokuserar vi enligt överenskommen plan och utför djupare knådningar för att lösa upp spänningar och minska värk och smärta.

Avslutning

 • Under de sista minuterna går vi igenom lämpliga träningsråd.
 • Du får anpassade hemövningar att jobba med inför ditt nästa besök.
 • Vi sätter gemensamt upp en behandlingsplan.

Partnerutbildning

Under en 90-minutersbehandling är din partner eller nära vän varmt välkommen att följa med och kan då få möjlighet att lära sig ”5 enkla massagegrepp” för att kunna massera hemma under hela graviditeten och även under inledningen av förlossningen. Dessa 5 grepp är väldigt enkla att utföra och gör stor nytta på nacke, rygg, säte, ben och även armar. Självklart anpassas behandlingen efter aktuellt behov och det kan behövas ett par extra grepp för att täcka in alla behov. Under massagen ligger den gravida på sidan på det sätt som ni kan göra hemma, t ex i sängen. Ni får lära er hur ni stöttar med kuddar på lämpligt sätt, vilka massageoljor ni kan använda er av mm. Vi går också igenom lämpliga övningar som den gravida själv kan göra för att öka rörlighet och minska smärta.

Förlossningsstimulerande behandling

Från graviditetsvecka 40 erbjuds en förlossningsstimulerande behandling i syfte att förlossningsarbetet ska komma igång. I samråd med barnmorska och om barnet är fixerat, genomförs denna behandling. Den består av en kort massage som uppvärmning och för att öka cirkulationen. Därefter stimuleras ett antal utvalda punkter med akupressur. Det är en stor fördel om man fortsätter med denna behandling hemma. Därför erbjuds din partner eller nära vän att vara med under denna behandling för att lära sig. Det är lämpligt att upprepa denna behandling hos mig ett par gånger med 2-3 dagars mellanrum. I samband med behandlingen erhålls dokumentation om förlossningsstimulerande behandling och tekniker. Jag rekommenderar 90 minuter vid första tillfället och att din partner/vän är med. Vid eventuellt följande behandlingar kan 50 minuter vara tillräckligt.

I mina etiska regler gäller bl a tystnadsplikt. Som medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är jag också försäkrad.

E-post: zoncare.hb@gmail.com

Telefon: 070-315 07 27